Informasjonstjenesten velg behandlingssted

Skal du til undersøkelse eller behandling ved et sykehus? Du kan selv velge behandlingssted. Informasjonstjenesten velg behandlingssted gir deg informasjon om hvilke rettigheter du har og hjelper deg med å velge det som er best for deg.

Les mer om avdelingen

Informasjonstjenesten velg behandlingssted

De som blir syke og får henvisning til sykehus, har rett til å velge behandlingssted. Før de tar en beslutning er det viktig at de har god informasjon om hvilke alternativer de har.  På nettsiden "Velg behandlingssted" finnes det informasjon som gjør det enklere å velge.

Velg behandlingssted

"Velg behandlingssted" har blant annet informasjon om ventetid og antall utførte behandlinger ved hvert behandlingssted. På nettsiden finnes også informasjon om rettigheter, oppdatert kunnskap om sykdommer og behandlinger, og lenker til nasjonale kvalitetsindikatorer.

Trenger du hjelp til å velge? Som pasient kan du også ringe 800 HELSE (800 43 573) og be om å få snakke med en pasientrådgiver.

Pasientrådgivere er sykepleiere med erfaring fra spesialisthelsetjenesten. På telefon kan du få individuelle råd om valg av behandlingssted og om rettighetene dine. Pasientrådgiverne har taushetsplikt.

Les mer om pasientrådgivere (helsenorge.no)

Fastlegen er pasientens viktigste rådgiver ved valg av behandlingssted. Som henvisende lege bør du i samarbeid med pasienten undersøke ventetider ved ulike behandlingssteder. Fastleger og annet helsepersonell har eget prioritert telefonnummer inn til pasientrådgiverne for mer informasjon om tjenesten Velg behandlingssted: 800 50 004

Les mer om fastlegens ansvar (helsedirektoratet.no)

Ansatte i avdelingen

  • Sidsel Gjertsen, daglig leder, Informasjonstjenesten velg behandlingssted 

  • Hilde B. Fallet, pasientrådgiver

  • Line Grøtterud, pasientrådgiver

  • Anita Jensen, pasientrådgiver

  • Marianne Nordve, pasientrådgiver

  • Josefine Kamfjord Ringdal, pasientrådgiver

Kontakt

Telefon
80041004
E-post
Postadresse
Storgaten 35-37
3126 Tønsberg
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.