– Uten hjemmesykehus hadde jeg vært sykere nå

Da jeg ble spurt om jeg ville ha sykehuset hjem til meg, fremfor å ligge enda flere uker på sykehus, var jeg ikke i tvil. Og selv om jeg var svært syk, var det hele merkelig udramatisk.

HJEMMESYKEHUS: Sykepleier Hege Dishington fra OUS leker med sønnen til Peter på hjemmebesøk. Foto: Karen Jøssang.

2018 ble et veldig annerledes år for meg og min familie. I stedet for å leve som vi pleide, ble livet vårt fylt med sykdom og sykehus.

Uten immunforsvar

Sykdommen og behandlingen jeg fikk førte til at jeg i en periode var uten immunforsvar. Det var i denne perioden legen på sykehuset spurte meg om jeg heller ville dra hjem, fremfor å bli liggende på isolat på sykehuset.

Selv om dette ikke har blitt gjort før i Norge, med den pasientgruppen jeg er en del av, hørtes det umiddelbart fint ut, og vi var ikke i tvil.

Les hele saken på Oslo universitetssykehus blogg.