Ahus passerte 10 år med stil

I hele uke 41 – fra mandag 8. til fredag 12. oktober - markerte Akershus universitetssykehus (Ahus) at det i år er 10 år siden det nye sykehusbygget på Nordbyhagen i Lørenskog ble tatt i bruk.

Cathrine M. Lofthus (t.v) sammen med spesialrådgiver Kristin Furre som underholdt sammen Ahus' revygruppe og administrerende direktør Øystein Mæland i Ahus. (Foto: Ahus)

Glassgata, som går gjennom hele hovedbygget, har hver dag vært travelt fylt opp av pasienter, pårørende og ansatte. I jubileumsuka var glassgata tett besatt av en rekke stands og utstillinger der forskjellige klinikker, fagfunksjoner, barnehagene og foreninger viste frem sin virksomhet.

Stort jubileumsarrangement

Uken ble avsluttet med et jubileumsarrangement der både gjester utenfra og ansatte fra alle enheter på Ahus deltok. Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus hilste fra Helse Sør-Øst RHF og alle helseforetakene i foretaksgruppen.

- Vi er glade for og stolte av å ha dere blant oss, sa Cathrine M. Lofthus. – «Nye Ahus» representerte for ti år siden en betydelig nyvinning i norsk sykehusverden. Det er dere fortsatt – og vi har tatt med oss inspirasjon og erfaringer herfra når vi har planlagt flere sykehus i regionen. Både de gode erfaringene, men også erfaringer som bidrar til forbedring.

- Alt nytt krever en innkjøringsperiode. Disse ti årene har vært krevende for ledelse og medarbeidere på Ahus. Men dere har taklet utfordringene godt og vi er imponert over arbeidet som er lagt ned.

Holder budsjettet for første gang

- Nå opplever jeg at dere er inne i en bedre periode, sa Lofthus.  ­- Selv om kapasiteten fort utfordres med den befolkningsveksten som er i opptaksområdet deres. Både faglig, i pasientspørsmål og økonomisk har dere god styring og leverer gode resultater. Ahus ligger i år an til å holde budsjettet for første gang i sykehusets historie. Det gir bedre muligheter til å investere i nybygg, vedlikehold og nytt utstyr.

- Ahus er – på godt og vondt – en «yngre» organisasjon enn de fleste andre sykehusorganisasjonene i Norge. Jeg setter stor pris på at dere evner å tenke nytt og løse «gamle oppgaver på en ny måte». Andre sykehus i foretaksgruppen følger utviklingen hos dere med stor interesse, avsluttet Cathrine M. Lofthus.