Besøkte Notodden sykehus

Notodden sykehus planlegger å øke den elektive aktiviteten i framtida. Det fikk ledelsen og tillitsvalgte i Helse Sør-Øst høre da de besøkte sykehuset på fredag. – Jeg er veldig imponert over det vi fikk se på Notodden, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus.

F.v.: Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Tom Helge Rønning, administrerende direktør Sykehuset Telemark HF og Terje Houeland, overlege ved Sykehuset i Telemark

Ledelsen i Helse Sør-Øst ønsker å besøke alle de små akuttsykehusene i regionen sammen med de konserntillitsvalgte. Fredag 15. mars møtte Helse Sør-Øst ledelsen ved Sykehuset Telemark, lokale tillitsvalgte og ansatte på Notodden.

– Det er imponerende å se hvordan de ansatte stiller opp for pasientene, sier Lofthus. Hun trekker blant annet fram fleksibiliteten og stoltheten til de ansatte ved sykehuset. – Vi ser det hos kokkene, hos renholderne, sykepleierne, legene og alle andre vi møter, sier Lofthus.

Under besøket på Notodden fikk ledelsen og tillitsvalgte i Helse Sør-Øst se et sykehus som posisjonerer seg for framtida. Sykehuset har nylig investert i nytt og moderne overvåkingsutstyr, og fra og med neste uke skal sykehuset ta i bruk lukket legemiddelkurve.

Det ble også snakket om forbedring av den akuttmedisinske kjeden i Telemark, vaktlinjer innen anestesi, samhandling, rekruttering og desentraliserte tilbud. I tillegg fikk representantene fra Helse Sør-Øst høre hvordan Sykehuset Telemark skal øke aktiviteten på Notodden.

– Vi planlegger å henvise flere pasienter fra Skien til Notodden, og i første omgang er målet å øke den elektive aktiviteten med mellom 700 og 800 pasienter i året, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning. Han mener det er viktig å utnytte de samlede ressursene i Telemark bedre, og at økt elektiv aktivitet vil styrke sykehuset på Notodden.

– Vi begynte med dette for noen uker siden, og erfaringene så langt er gode, sier Rønning.

Sykehuset på Notodden er en del av Sykehuset Telemark HF. Helseforetaket har drift på sju steder i Telemark, og hovedsykehuset ligger i Skien.