logo Helse Sør-Øst

En stor takk til alle på byggeplassen til nytt klinikk- og protonbygg

«Dere kan være stolte av den jobben dere gjør, den er viktig for veldige mange mennesker», sa Nina Kristiansen, sjef for samhandling i Helse Sør-Øst sin prosjektorganisasjon, da alle var samlet til sommermarkering på byggeplassen mandag 20. juni.

Publisert 20.06.2022
Sist oppdatert 16.01.2023

STOR SAMLING: Ca. 200 mennesker samlet seg på byggeplassen for en sommermarkering i regi av byggherre. Foto: Truels Wissneth, Momentum Arkitekter AS.

​​​​Blå himmel og strålende sol la grunnlaget for en hyggelig samling da byggherre, Helse Sør-Øst, inviterte til sommermarkering med grillmat på byggeplass. Alle entreprenører, representanter fra Oslo universitetssykehus og ansatte i prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst var samlet i det som skal bli nytt varemottak i nye Radiumhospitalet. ​​

En spesiell takk til entreprenørene 

Nina Kristiansen med et hyggelig budskap til alle på byggeplassen.

– I dag retter vi oppmerksomheten mot dere som arbeider på byggeplassen og som står i spissen for at dette bygget blir realisert. Dere står på hver dag for å gjøre dette mulig. Vi ser at dere gjør en flott jobb og vi takker dere for den innsatsen dere gjør. Dere kan være stolte av den jobben dere gjør, den er viktig for veldig mange mennesker, sa Nina Kristiansen da hun på vegne av Helse Sør-Øst sin prosjektorganisasjon holdt en tale til alle som hadde møtt opp. 
Entreprenørene satt stor pris på markeringen og den ekstra oppmerksomheten:

Anleggsleder i HAB, Markus Slaastad Skare var strålende fornøyd med markeringen

– Dette var en fin samling. Jeg tror alle er veldig fornøyde og synes det er bra vi har en synlig byggherre som viser seg og som er med på å spre et godt arbeidsmiljø, forteller Markus Slaastad Skare, anleggsleder i HAB construction.

HAB er den største entreprenøren i prosjektet og har kontrakter på både grunnarbeider og råbygg. Til sammen med deres kontraktshjelpere er de ca. 100 personer som jobber på byggeplassen til vanlig. 
– Prosjektet har pågått i flere år allerede, og vi har drevet  ganske normalt også under pandemien. Da har slike ting som dette vært umulig, og derfor er det ekstra gøy at vi sammen med byggherre i dag kan vise at vi setter pris på alle som jobber her og at det er et samfunnsviktig arbeid, sier Skare.
To år igjen​
​​Nytt klinikk- og protonbygg bygges tett på dagens sykehus som er i full drift. Derfor ble det også rettet en spesiell takk til både ansatte og pasienter som holder ut med en tidvis krevende nabo. Når utbyggingen er ferdig, vil Radiumhospitalet få helt nye rammer for sin virksomhet og for fremtidens behandling av kreft. 

–Det vil bli en intens periode fremover, allerede om to år skal det nye klinikkbygget tas i bruk. Sammen skal vi sørge for at det blir mulig. Pass på at dere er forsiktige og tenker sikkerhet hver dag, vi vil at alle skal komme trygt hjem og at ingen blir skadet her på byggeplassen. Takk for innsatsen, avsluttet Nina Kristiansen. 

​​

​​