logo Helse Sør-Øst

Glamox og XAL skal levere belysning til nytt sykehus i Drammen

Glamox AS og XAL AS får to av tre avtaler for leveranse av belysningsutstyr til det nye sykehuset. Kontraktene har en samlet verdi på ca. 14,4 millioner kroner inkludert mva.

Publisert 05.03.2022
En bygning med en stor glassfront

​Entreprisen for belysningsutstyr er delt opp i tre rammeavtaler, hvor Glamox AS og XAL AS har fått hver sin avtale og Fagerhult har fått den tredje. Samlet leveranse er ca. 18 600 armaturer til sykehuset, fordelt på de tre avtalene.

– Belysning i et sykehus er viktig. Lys påvirker både ansatte, pasienter og besøkende. Derfor er jeg fornøyd med at vi har fått med oss flere dyktige og erfarne leverandører som skal levere belysningsutstyr til nytt sykehus i Drammen, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

Glamox skal levere armaturer til sentralbygget

Avtalen om belysningsutstyr med Glamox AS dekker leveranse av armaturer til sentralbygget i nytt sykehus. Sengebygg, behandlingsbygg, poliklinikkbygg, servicebygg og glassgate inngår i sentralbygget som til sammen utgjør et areal på ca. 90.000 m2. Avtalen med Glamox har en verdi på ca. 13,8 millioner kroner inkludert mva.

Glamox.png

Avtalen er signert mellom Glamox og nytt sykehus i Drammen: (f.h) Anders Bru og Toril Bache Jenssen fra Glamox, Arnstein Hodne, Øyvind Opdan og Ole Rasmussen fra prosjektorganisasjonen til nytt sykehus i Drammen.

– Glamox har utviklet belysningsprodukter i over 70 i år, så denne kontrakten gir oss en partner med høy kompetanse innenfor fagområdet. Hovedtyngden av armaturer som skal leveres til nytt sykehus vil bli produsert i Norge, og det er også positivt. Vi ser frem til samarbeidet, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

– Vi takker Helse Sør-Øst for tilliten for leveransen av belysningsutstyr til det nye sykehuset i Drammen. Vi ser frem til prosessen videre, og gleder oss til å se sluttresultatet, sier Anders Bru, salgssjef i Glamox.

XAL skal levere armaturer til glassgaten i sentralbygget

Avtalen med XAL innebærer leveranse av armaturer til primært glassgaten i sentralbygget. Denne avtalen har en verdi på ca. 609.000 kroner inkludert mva.

20220126_101749031_iOS.png

Avtalen er signert med XAL: (f. h) Ole Rasmussen (PNSD), Patrick Rindal og Magnus Hatlemark fra XAL, Arnstein Hodne og Øyvind Opdan fra prosjekt nytt sykehus i Drammen.

– Vi er fornøyd med å inngå et samarbeid med XAL, en leverandør jeg opplever har stort fokus på teknisk standard, stil og estetikk. Vi ønsker de velkomne til prosjekt nytt sykehus i Drammen og ser frem til samarbeidet, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

– Vi er utrolig stolte av å levere belysning til det nye sykehuset. Det blir et flott prosjekt hvor w151 Extra Lagre Pendant kommer til sin rett. Det er ekstra gøy når armaturene skal henge i et så stort og flott rom som det glassgaten i sykehuset blir, det tror vi blir noe besøkende vil legge merke til og sette pris på. Vi ser frem til å jobbe med Helse Sør-Øst RHF, sier Patrick RIndal, Sales Manager i XAL AS.​

Les også: Fagerhult skal levere sykeromskanaler og belysnignsutstyr til nytt sykehus