Grunnstein lagt ned ved Martina Hansens Hospital

Helseminister Bent Høie la denne uken ned grunnsteinen for en 5000 kvadratmeter ny fløy ved Martina Hansens Hospital i Bærum. Martina Hansens Hospital er et av fem private ideelle, ikke-kommersielle sykehus, som Helse Sør-Øst RHF har langsiktige avtaler med.

Bildetekst: Ratio Arkitekters illustrasjon av nybygget

Svein Tore Valsø, direktør personal og kompetanseutvikling, hilste fra Helse Sør-Øst RHF ved arrangementet. - Grunnsteinen som nå legges ned er starten på et bygg som er godt tilpasset hospitalet og regionens fremtidsplaner.  Vi vet at det nye bygget i utgangspunktet skal romme dagens primæroppgaver; ortopedi og revmatologi. Og at utvidelsen vil gi bedre muligheter til å utvikle fagområdene muskel og skjelett, sa han.

Grunnarbeidene startet i vår. Nå er tomten et stort hull med gravemaskiner og armeringsjern. – Fremover kommer nybygget for fullt. Vi støper, og før jul skal bygget ha fått to etasjer, sa en storfornøyd Martina Hansens-direktør Per Skaugen Bleikelia. Han la til at byggeprosjektet er i rute og på budsjett. Etter planen skal det ytre skallet være ferdig i april 2019, og nyfløyen er tas i bruk i januar 2020.