Idéprisen 2019

Inven2 er i gang med å høste inn ideer til årets Idépris. I år får vinneren hele 250.000 norske kroner, i tillegg til rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Illustrasjon


«Idéprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 for å få inn flere idéer fra dyktige forskere og for å prise dem som er mest innovative. Inven2 ønsker å få mer forskning ut til folket gjennom å utvikle produkter og tjenester med samfunnsnytte.
 

Søknadsfrist 7. oktober

I år er idéprisen på hele 250.000 kroner. Dette er mye penger som kan få den rette idéen til å blomstre. Søknadsfristen er 7. oktober. De tre mest innovative ideene vil bli kåret av en fagjury og vinnerne lanseres på årets Cutting Edge Festival. Idéprisen er åpen for alle forskere innen alle faggrener.

«Vi ser at «Idéprisen» får forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte deres forskning har og at andre stimuleres til å konkretisere idéer de kan ha tenkt på lenge», sier visepresident i Inven2 Jonny Østensen.

 

«Idéprisen» åpnet innovasjonsdøren

Idéprisen er ment som en katalysator for å få de gode forskningsideene opp og fram i lyset – og videre ut på markedet. I og med at alle forskerne uavhengig av fagdisiplin konkurrerer, er spennet av vinnere stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin og fysikk.

I 2017 vant forskerne Jonas Skogestad og Magnus Aaronsen «Idéprisen» for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.

I 2018 vant stipendiat Ijlal Loutfi for sitt prosjekt SecureRun, et sikkerhetssystem for datamaskiner, slik at hackerne ikke får tilgang til vitale data.

Så har du en god idé som kan bli til et produkt eller tjeneste: Ikke nøl. Gå inn på www.ideprisen.no nå og send oss din idé.

 

Les mer:

- Les mer om Idéprisen og send inn din idé her: www.ideprisen.no

- Les mer om vinnerne 2017 her: http://www.inven2.com/annual/2017/featured_item/ideprisen/

- Les mer om vinnerne 2018 her: https://www.inven2.com/no/news/201805/og-vinneren-ersecurerun