logo

Kontraktsignering for leveranse av gass- og trykkluftanlegg til nytt sykehus i Drammen

Bravida Norge AS skal levere gass- og trykkluftanlegg til det nye sykehuset. Avtalens verdi er ca. 104 millioner kroner inkludert mva.

Publisert 24.11.2021
Sist oppdatert 12.01.2023
Bilde av Usman Riaz (Bravida), Nils Henrik Hovland (PNSD), Børge Neverlien Johansen (Bravida), Arnstein Hodne (PNSD), Torstein T

Usman Riaz (Bravida), Nils Henrik Hovland (PNSD), Børge Neverlien Johansen (Bravida), Arnstein Hodne (PNSD), Torstein Tveiten (PNSD), Svein Olav Barhellestøl (Bravida).

Prosjektorganisasjonen for bygging av nytt sykehus i Drammen har, på vegne av Helse Sør-Øst RHF, inngått avtale med Bravida Norge AS som har fått oppdraget med å levere anlegg for medisinske gasser og trykkluft til sentralbygget i nytt sykehus i Drammen. Sentralbygget består av behandlingsbygg, poliklinikkbygg, sengebygg og servicebygg og er til sammen 90 000 m2.
 
Leveransen inkluderer anlegg for medisinske gasser, medisinsk luft og instrumentluft til den kliniske driften på sykehuset samt leveranse av laboratoriegasser til laboratorieavdelinger og teknisk trykkluft til tekniske arealer.
 
­­­– Avtalen med Bravida gjør at vi har med oss en erfaren partner med høy kompetanse innenfor fagområdet. Bravida er en entreprenør som har levert tilsvarende løsninger til en rekke sykehus og som vi ser fram til å samarbeide med, sier Arnstein Hodne, prosjektdirektør for nytt sykehus i Drammen.

– For oss i Bravida er det en stor tillitserklæring å bli tildelt oppdraget, stor takk til byggherren som har gitt oss tilliten, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Videre poengterer han at spesialområdet gass- og trykkluftsanlegg er et viktig satsningsområde både innenfor prosjekt og service for Bravida, derfor er denne kontrakten spesielt viktig for selskapet. Avslutningsvis sier Bakke at Bravida nå virkelig ser frem til å komme i gang med samhandlingsfasen og ikke minst produksjonen! 

Frem mot jul skal det inngås en rekke nye kontrakter som blir viktig for den videre utviklingen av nytt sykehus. De nye kontraktene er blant annet på anskaffelse av luftbehandling, varme- og kjøleanlegg, sprinkleranlegg, sanitæranlegg og innvendige arbeider.​