logo

Ny IKT-løsning kan ha spart sykehusene for opp mot 200 årsverk i pandemien

Sykehusene i Helse Sør-Øst var helt avhengig av å kunne registrere koronaprøver elektronisk under pandemien. Det ble derfor utviklet og etablert en ny rekvireringsløsning. Løsningen kan ha spart opp mot 200 årsverk for laboratoriene gjennom pandemien.

Publisert 23.03.2022
Sist oppdatert 12.01.2023
Pesonel håndterer prøveglass
Lars Eikvar

Lars Eikvar

​– Løsningen har vært helt avgjørende for å kunne klare det store volumet av prøver. Den har også redusert behovet for bemanning både i kommunene og i laboratoriene, sier Lars Eikvar, avdelingsdirektør, enhet for bildediagnostikk og laboratoriefag i Helse Sør-Øst RHF. 

Han takker de ansatte i Sykehuspartner for å ha utviklet og fått denne løsningen på plass i tide til å håndtere de store prøvemengdene.
– Den elektroniske rekvireringen gjorde det mulig å øke testkapasiteten raskt, og det var til uvurderlig hjelp under pandemien, sier Eikvar. 

Eikvar sier at Sykehuspartner også har bidratt til å utvikle andre løsninger for å understøtte helsepersonell i kampen mot pandemien. 

– Dette viser at Sykehuspartner en unik samarbeidspartner for sykehusene, og at de også kan gi avgjørende bidrag til løsninger i en beredskapssituasjon.