logo Helse Sør-Øst

Om tre år åpner det nye sykehuset

I mai 2025 skal nytt sykehus i Drammen være i full klinisk drift

Publisert 21.05.2022
Sist oppdatert 04.07.2022

2025

Selv om det skal skje mye i løpet av de tre neste årene er det i dag tydelige konturer at et sykehus som tar form på tomta. Sentralbygget er det som har kommet lengst, en stor og viktig del av det nye sykehuset. Sentralbygget utgjør et areal på ca. 90.000 m2 og består av sengebygg, behandlingsbygg, poliklinikkbygg og servicebygg.​

​På sentralbygget er arbeidene med tett hus godt i gang med montering av fasade og vinduer.

Vinduer

Det er montert en rekke vinduer i flere av etasjene på sentralbygget. Prosjektdirektør Arnstein Hodne er fornøyd med å se fremgangen i arbeidet med tett hus.


Montering av fasade
Montering av fasade på sentralbygget går unna. På sentralbygget skal de tre første etasjene ha fasade av tegl, mens etasjene over skal ha fasade av aluminium som vist på bildene.

En rekke tekniske installasjoner er også i gang. For eksempel kom første leveranse av heiser til byggeplass denne uken. To heiser er løftet ned i kjeller og monteringsarbeidene er allerede i gang. Totalt skal det tas imot og monteres 32 heiser i det nye sykehuset.

Ole Rasmussen
Ole Rasmussen smilte ekstra bredt denne uken da den første leveransen av heiser ankom byggeplassen. Ole er prosjektleder for elektro og har blant annet ansvaret for å få på plass alle 32 heiser i nytt sykehus.

Grunnarbeidene for byggene til psykisk helse og rus er også godt i gang, og i løpet av året starter arbeidene med adkomstbygget også.