På topp i bruk av kikkhullskirurgi

Sykehuset Telemark er ett av tre sykehus i landet som oftest bruker kikkhullskirurgi når pasienter blir operert for tarmkreft. – Vi har jobbet langsiktig og systematisk i elleve år for å komme så langt, sier seksjonsleder Giedrius Lauzikas.

Ansatte

​I dag benytter Sykehuset Telemark den anbefalte metoden ved 98 prosent av operasjonene. Kikkhullskirurgi gir pasienten mindre smerter, kortere sykehusopphold og raskere rehabilitering.

– Vi har mange dyktige kirurger som har blitt gode på laporaskopisk kirurgi. Det er vi stolte av, sier avdelingsleder Torhild Fredheim.

– Det høye nivået gjør det også enklere å rekruttere, og vi ser at det er flere leger som ønsker å jobbe her fordi vi er langt fremme på laporaskopisk kirurgi, sier Giedrius Lauzikas.