Hopp til innhold
logo

Sykehusene er klare til å behandle flyktninger

Sykehusene i Helse Sør-Øst samarbeider tett om å hjelpe og behandle flyktninger fra Ukraina. – Vi har god erfaring fra å håndtere kriser sammen, sier viseadministrerende direktør Jan Frich. 

Publisert 18.03.2022
Sist oppdatert 12.01.2023
Ukrainsk flagg

​Oslo universitetssykehus har fått i oppdrag å ta en nasjonal oppgave med å koordinere og vurdere mottak av ukrainske pasienter. – Dette gjelder mennesker som har vært under pågående behandling i Ukraina eller som er vurdert å trenge sykehusbehandling, sier Frich.

Han takker Oslo universitetssykehus for å ta på seg denne viktige oppgaven, og sier at Helse Sør-Øst RHF har god oversikt over kapasiteten i sykehusene og hvilken behandling de kan gi.

​– Vi vet at mange ansatte er engasjert i situasjonen, og vi synes det er fint å se hvor raskt sykehusene mobiliserer, sier Frich.

Han forteller at det gjennomført kartlegging av utstyr og materiell, og regjeringen har allerede sendt store mengder legemidler og annet utstyr.

– Vi har detaljert oversikt over våre lagre med medisiner og utstyr, og vi skal bidra med det vi kan, sier Frich.

Flere sykehus med nærhet til flyktningmottak skal nå bidra i arbeidet med å screene flyktninger for tuberkulose. Her vil radiografer ved andre sykehus bistå, slik at ansatte reiser dit flyktningene blir bosatt istedenfor for at flyktningene må reise til hovedstaden for screening.

Fant du det du lette etter?