Hopp til innhold
logo

Terje Rootwelt ansatt som administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF

Styret i Helse Sør-Øst RHF har 7. september ansatt Terje Rootwelt som administrerende direktør i det regionale helseforetaket.

Publisert 07.09.2021
Sist oppdatert 21.09.2021
Terje Rootwelt
- Vi er godt fornøyd med at Rootwelt har takket ja til stillingen, sier styreleder Svein Gjedrem.

Terje Rootwelt er lege og kommer fra stillingen som klinikkleder for Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus HF. Rootwelt har også vært viseadministrerende direktør samme sted. 

Curriculum vitae Terje Rootwelt
- Terje Rootwelt har solid erfaring som han tar med seg inn i stillingen. Ikke minst har styret lagt vekt på hans bakgrunn fra ledelse i sykehus, sier styreleder Gjedrem.
- Som styreleder vil jeg også takke Jan Frich, som har vært konstituert som administrerende direktør, sier Gjedrem. - Han har med sin faglige tyngde og brede kompetanse sørget for å holde virksomheten på stø kurs, sier Gjedrem.

Terje Rootwelt ser fram til å tiltre stillingen 20. september.

- Dette er en spennende jobb jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Terje Rootwelt. Jeg har i mange år hatt faglig samarbeid med de andre sykehusene i regionen, nå tar jeg med meg denne erfaringen inn i en ny rolle. Samtidig vet jeg at dette ikke er noen lett jobb – det er mange sterke meninger når vi skal utforme helsetilbudet i en region som omfatter halvparten av Norges befolkning, sier Rootwelt.  Fant du det du lette etter?