Topp tre i landet på hjemmedialyse

Ved Sykehuset i Vestfold kan pasienter med kronisk nyresvikt få utstyr og kunnskap til å selv utføre dialyse hjemme. – Hjemmedialyse er en fleksibel løsning som gjør at pasientene slipper belastningen med å komme inn til sykehuset tre ganger i uken, forteller seksjonsleder og overlege Stig Arne Kjellevold ved nyreseksjonen ved SiV.

Som ett av tre sykehus i landet når vi myndighetenes anbefaling om at 30 prosent av pasienter som får dialyse gjør det hjemme.

– Vi har en del pasienter som velger hjemmebehandling. Det å skulle komme inn til sykehus tre ganger hver uke er en belastning. Dette er pasienter som kan bli svært dårlige, dialyse er krevende, sier Kjellevold.

Hjemmedialyse kan utføres nesten hvor som helst i verden. Det gir en fleksibilitet mange pasienter setter pris på.

Les hele saken på Sykehuset i Vestfolds nettside.