Trener seg i form før kreftoperasjon

- Så langt har vi oppnådd vesentlig mer fornøyde pasienter, og vi får færre alvorlige komplikasjoner. I tillegg bruker vi totalt sett mindre helseressurser, sier avdelingsleder Geir Arne Larsen i gastrokirurgisk avdeling ved Akershus universitetssykehus, etter å ha endret forløpet for pasienter med tykk- og endetarmskreft. 

Terje Anti synes alle bør få det samme opplegget som han fikk på gastrokirurgisk avdeling. Her sammen med kreftkoordinatorene In
Terje Anti synes alle bør få det samme opplegget som han fikk på gastrokirurgisk avdeling. Her sammen med kreftkoordinatorene Inger-Lise Stubberud Ness og Eva Watson

​Pasienter som er diagnostisert med tykk- eller endetarmskreft, også kalt kolorektal kreft, tilbys nå systematisk trening med fysioterapeut, kostholdsveiledning og kursing for å forberede seg til operasjon på Ahus. Dette har blant annet ført til at de kommer seg raskere etter operasjonen enn før. 

- Jeg var på beina allerede dagen etter operasjonen. Det tror jeg ville vært tungt uten den "rakettstarten" jeg fikk av treninga, sier Terje Anti, som våren 2019 ble diagnostisert med kreft. Han ble en av de første pasientene som gjennomgikk det nye forløpet, og er svært positiv til oppfølgingen han fikk.

Les hele saken på Akershus universitetssykehus' nettside.