logo

Vant privat omvisning på byggeplassen til nytt sykehus i Drammen

Fire heldige drammensere vant en skreddersydd befaring på byggeplassen der de fikk se og høre om status for byggingen av det nye sykehuset.

Publisert 16.10.2021
Sist oppdatert 26.10.2021

PÅ BYGGEPLASS: Tore Sandberg t.v (Drammens Tidende), Ann-Kristin Bjerke Haugen (Vestre Viken), Rune Abrahamsen (Vestre Viken), Martin Fevang, Igor Uthuslien (prosjektorganisasjonen), Arnstein Hodne (prosjektorganisasjonen), Sølvi Myhre, Janne Øya Burgerhoudt, Inger-Lise Gårdsrud og Louise Samnøy.

Da prosjekt nytt sykehus i Drammen deltok på næringslivsarrangementet «Innsikt 2021»​ i august, ble det avholdt en quiz om prosjektet - premien var en befaring på byggeplassen til det nye sykehuset. Onsdag 15. oktober fikk de fire vinnerne endelig uttelling for sin innsats i quizen.​
«Jeg vant gullbilletten!» Det sa Inger-Lise Gårdsrud som var en av de fire vinnerne av onsdagens byggeplassbesøk:​
- Jeg følte meg litt som Charlie da han kom inn i sjokoladefabrikken i dag, sier hun med et glimt i øyet. Det var veldig spennende å høre om prosjektet, og ikke minst få gå rundt på byggeplassen og ta innover seg all logistikken som må på plass for å få et ferdig sykehus. Det var gøy å høre om hvordan det legges til rette for både teknologien vi kjenner i dag, og om fremtidens teknologi vi ikke kjenner enda. Jeg gleder meg til å følge prosjektet videre, forteller Inger-Lise.​

VANT GULLBILLETTEN: Inger-Lise var strålende fornøyd med premien og fulgte ivrig med mens hun ble vist rundt på byggeplassen til det nye sykehuset.
Teori før praksis
Først ble de fire vinnerne samlet i prosjektkontoret på Brakerøya. Representanter fra Drammens Tidene, Drammen24 og andre representanter fra prosjektorganisasjonene var også til stede. På prosjektkontoret holdt Rune A. Abrahamsen, prosjektdirektør i Vestre Viken, en presentasjon om prosjektet mens de besøkende fulgte interessert med. Abrahamsen fortalte om bakgrunn og historikk for prosjektet og informerte om hvordan det nye og moderne sykehuset skal bli når det er klart i 2025.​

- Det var virkelig en fin gjeng som var med oss i dag, de var nysgjerrige og stilte gode spørsmål. Om kort tid skal vi ha en lignende omvisning med de ansatte fra Drammen sykehus, det ser jeg veldig frem til, sier Rune A. Abrahamsen.

Etter en runde med teori var de fire vinnerne ivrige etter å gå over til den praktiske delen: nemlig å komme seg ut på selve byggeplassområdet. Etter et viktig besøk i skiftebrakken, hadde alle fått på seg nødvendig verneutstyr og de ble deretter ledet mot byggeplassen av prosjektdirektør Arnstein Hodne. Hodne ledet befaringen på byggeplassen, og geleidet gruppen fra vest til øst på byggetomta mens han fortalte hva de så og om fremdriften til de ulike bygningsdelene.  KLARE FOR BEFARING: Inger-Lise Gårdsrud, Janne Øya Burgerhoudt, Martin Fevang og Sølvi Myhre er de fire vinnerne av den private omvisningen. ​- Jeg er glad for at vi nå kunne invitere et utvalg interesserte innbyggere hit for en nærmere titt på byggingen av det nye sykehuset. Det er alltid stas å få vise frem byggeplassen til nye personer. Nå som koronarestriksjonene er borte har vi mulighet til å gjøre dette flere ganger, vi har fortsatt god tid frem til sykehuset er ferdig i 2025, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

PROSJEKTDIREKTØREN LEDER AN PÅ BYGGEPLASSEN: Arnstein Hodne ledet gjestene gjennom byggeplassen mens han forklarte om status og hva de så foran seg.

Se flere bilder fra besøket​

​​