Utviklingsplaner og store utviklings- og byggeprosjekter

Utviklingsplaner

For å møte framtidens utfordringer og skape pasientens helsetjeneste skal alle helseforetak ha utviklingsplaner. En slik plan skal peke på ønsket utviklingsretning for sykehusene. Det er gitt nasjonale og regionale føringer for dette arbeidet. Helse Sør-Øst RHF utarbeider en samlet plan for vår region i 2018.

Nasjonale, regionale og lokale utviklingsplaner

Store utviklings- og byggeprosjekter

Nytt sykehus i Drammen

Styret i Helse Sør-Øst RHF har godkjent konseptrapporten fra Vestre Viken HF om nytt sykehus i Drammen, og at alternativet på Brakerøya legges til grunn for det videre arbeidet.

Mer om arbeidet med nytt sykehus i Drammen

Oslo universitetssykehus

Oslo universitetssykehus skal utvikles som tre sykehus med klar profil: Et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, et lokalsykehus på Aker og et spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet. I tillegg skal det etableres et nytt bygg for regional sikkerhetsavdeling.

Nytt klinikkbygg og protonsenter på RadiumhospitaletStort akuttsykehus på Aker/regionsykehus på GaustadNytt bygg for regional sikkerhetsavdeling

Se også:

Regionalt planarbeid - foretakstilhørighet Kongsvinger sykehus

Helse Sør-Øst RHF har i foretaksmøtet med eier, Helse- og omsorgsdepartementet fått i oppdrag å vurdere overføring av Kongsvinger sykehus med tilhørende befolkningsområde til Akershus universitetssykehus.

Fant du det du lette etter?