logo Helse Sør-Øst

Den viktige åpenheten

I slutten av januar viser Nrk dokumentarserien «Stemmene i hodet» hvor seerne får møte tre unge mennesker som lever med en schizofrenidiagnose. Kameraene følger dem blant annet i behandlingen ved Bergfløtt Behandlingssenter som har avtale med Helse Sør-Øst RHF.

Publisert 23.01.2017

​Det er Medieoperatørene som står bak dokumentarserien «Stemmene i hodet». I en pressemelding sier de det unike med Bergfløtt Behandlingssenter er at de har fokus på de friske sidene til dem de behandler. «De ser mennesket bak diagnosen og uansett hvor syk man er, så har man ressurser som må løftes frem.»

Medieoperatørene sier målet med serien er å gi mennesker som lever med en stigmatisert psykisk lidelse, et nytt fokus i media. Ved at seerne blir kjent med menneskene bak diagnosen, håper Medieoperatørene å skape større forståelse og mindre fordommer. Produksjonsselskapet ønsker å inspirere til åpenhet og samfunnsdebatt, samt gi de medvirkende en positiv opplevelse og muligheten til å bli hørt.

- Det blir spennende å følge med på denne serien. Åpenhet om psykiske lidelser er svært viktig, sier Geir Bøhler, fagdirektør i Helse Sør-Øst RHF.