logo Helse Sør-Øst

Idema skal levere byggutstyr til nytt sykehus

Nylig signerte prosjektorganisasjonen for nytt sykehus i Drammen kontrakt med Idema til en verdi av 96 millioner kroner eks. mva.

Publisert 23.08.2022
Sist oppdatert 16.01.2023
Kontraktsignering med Alexander Borge, Roar Buøen, Arnstein Hodne, Anne-Britt Gundersen, Tore Bryhni og Kaj Olav Roset

Kontrakten ble signert på prosjektkontoret på Brakerøya i august. Fra venstre: Alexander Borge, Roar Buøen, Arnstein Hodne, Anne-Britt Gundersen, Tore Bryhni, Kaj Olav Roset.

Idema skal levere byggutstyr til sentralbygget i nytt sykehus. Sentralbygget er en fellesbetegnelse for sengebygg, behandlingsbygg og poliklinikkbygg og har et samlet areal på ca. 90.000 kvadratmeter.

Det skal leveres fast innredning, sykehusinnredning, kjøkkeninnredning med unntak av storkjøkken, laboratorieinnredning, garnityr, fendring og diverse spesialinnredning.
 
– Vi er godt fornøyde med å ha fått Idema som leverandør, de har god erfaring med tilsvarende entrepriser. Vi ønsker de velkommen som ny leverandør i prosjektet, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF i dette store og spennende prosjektet. Vi er forberedt på å legge ned mye ressurser for å sikre et godt resultat, sier daglig leder i Idema Roar Buøen. 

Samarbeidet starter med samhandling og planlegging i september. Produksjonsstart er i 2023, med ferdigstillelse i 2024.​​