logo Helse Sør-Øst

Islandsbesøk på Brakerøya

En gruppe ansatte fra et sykehusprosjekt på Island besøkte Brakerøya og nytt sykehus i Drammen tirsdag 30. august. De ville høre mer om hvordan sykehus planlegges og bygges i Norge.

Publisert 01.09.2022
Sist oppdatert 02.09.2022
Nytt sykehus i Drammen: Islandsbesøket fikk en guidet befaring på byggeplassen til det nye sykehuset. Fra venstre bak: Sohail Akbar (SHA-inspektør PNSD), Finnur Arnason (styreleder NLSH), Sigridur Sigurdardottir (Architect, Director of Design), Ingolfur Thorisson (direktør for teknologi og utvikling NLSH), Arnstein Hodne (prosjektdirektør NSD), Sigurdur H. Helgason (styremedlen NLSH og Deputy Permanent Secretary - Ministry of Finance and Economic Affairs), Gunnar Svavarsson (prosjektdirektør og administrerende direktør i NLSH). Fra venstre foran: Dagny Brynjolfsdottir (styremedlem NLSH og Deputy Director General - Ministry of Health) og Trine Benjaminsen ( sjef for samhandling PNSD).Nýr Landspírali (NLSH) er navnet på det nye, nasjonale sykehuset som skal bygges ved Hringbraut i Reykjavik på Island. Besøket som kom til Drammen, var en gruppe på seks personer som bestod av flere fra ledelsen og styret i NLSH og representanter fra finans- og helsedepartementene på Island.​
Besøket fra Island ble godt tatt imot av prosjekt nytt sykehus i Drammen (PNSD), med prosjektdirektør Arnstein Hodne i spissen. På prosjektkontoret på Brakerøya fikk islenderne god informasjon om det nye sykehuset og byggeprosjektet. Alt fra generell informasjon om det nye sykehuset til detaljer om teknisk infrastruktur var interessant. Representanter fra mottaksprosjektet til Vestre Viken HF var også til stede for å fortelle om pasientflyt og hvordan funksjoner er tenkt plassert i forhold til hverandre i nytt sykehus. Etter noen timer med presentasjon og lunsj ble besøket avsluttet med en befaring på byggeplassen. 
På byggeplassen fikk de se et sykehus som begynner å ta form. Prosjektdirektør Arnstein Hodne, områdeleder samhandling Trine Benjaminsen og SHA-inspektør Sohail Akbar fra PNSD geleidet besøket rundt på plassen. Der fikk de se arbeider med både råbygg, tett hus og tekniske installasjoner.
Det islandske prosjektet ønsker å besøke flere norske sykehusprosjekter, og har blant annet på programmet å besøke Nye Stavanger universitetssykehus også.
​​