logo Helse Sør-Øst

Montering av utstyr har startet

Gradvis starter leveranser av utstyr til det nye sykehuset på Brakerøya. Mandag 12. februar, i tett snødrev, ble to store vaskemaskiner til Sterilsentralen manøvrert på plass.

Publisert 15.02.2024
En gruppe mennesker i gule jakker som jobber med et byggeprosjekt
Mye folk i sving for å få på plass den første vaskemaskinen til vogner i sterilsentralen.

Ikke mindre enn 10 mann må til for å få på plass de to store vaskemaskinene for vogner i Sterilsentralen.

Noen få menn i hjelmer som jobber på en maskin
Dørene er mål opp på forhånd, men det er små marginer for å få utstyret fram.

 


Maskinene skal stå for vask av alle trallene som ankommer Sterilsentralen. Trallene kommer inn på uren side og tømmes de for det medisinske utstyret. Deretter kjøres de inn i vaskemaskinen før de kommer ut på ren side, klare for nye oppdrag.

Maskinene er store, og må fraktes inn i deler og monteres på stedet. I forkant er døråpninger og heiser målt for å forsikre om at det faktisk er plass. Det er det, men marginene er ikke store. 

 

Området der maskinene skal stå er senket. Det er vanntett epoxy på gulvet og sluk i gulvet. Alt for å forsikre om at hvis det på ett eller annet tidspunkt skulle oppstå en lekkasje, så vil vannet ikke blir et problem. 

Brannmenn som jobber på en maskin
Forsiktig løftes gulvet til vaskemaskinen på plass i gruben.

 

På Sterilsentralen er disse maskinene det første større utstyret som monteres. Over det neste året vil det gradvis fylles opp med annet nødvendig utstyr – som autoklaver og utstyrsvaskemaskiner. Også på resten av sykehuset vil det være en jevn strøm av utstyr som leveres gjennom året. I samme etasje som sterilsentralen ligger den store analysehallen. Den skal også fylles opp med en stor mengde utstyr framover. 

Totalt skal det kjøpes inn nytt utstyr for om lag 1,5 milliarder kroner. Omtrent 70 prosent av utstyret kjøpes inn av byggherre, mens det resterende kjøpes av Vestre Viken.