logo Helse Sør-Øst

Ulrich Spreng blir ny direktør for medisin- og helsefag i Helse Sør-Øst RHF

Ulrich Spreng er tilsatt som direktør for medisin og helsefag i helseregionen. Han kommer fra stillingen som fagdirektør ved Vestre Viken HF.

Publisert 17.11.2022
Sist oppdatert 12.01.2023
Portrett av påtroppende fagdirektør i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng

Påtroppende fagdirektør i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng Foto: Vestre Viken

- Jeg er klar for store muligheter og utfordringer i grenseflaten mellom fag, politikk og ledelse, sier Ulrich Spreng. Mine fanesaker er tilbud av likeverdige helsetjenester, involvering av brukere med økt grad av brukerstyring samt digitalisering av helsetjenester. Jeg ser fram til å sette meg inn i arbeidet i regionen, og vet at jeg vil få mange dyktige og svært kompetente medarbeidere og kollegaer, sier Spreng. 


Spreng er utdannet lege og spesialist i anestesiologi med PhD, og han har en mastergrad i helse-administrasjon. Han har lang erfaring fra spesialisthelsetjenesten, er godt kjent i regionen og har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor.
- Jeg er svært tilfreds med at vi får Ulrich Spreng med på laget. Som direktør for medisin og helsefag får han en sentral rolle i arbeidet med å sikre et godt og likeverdig helsetilbud for befolkningen i vår region, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt. Stillingen som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst, har stor betydning både nasjonalt og i samarbeidet mellom sykehusene i vår region. Med sin brede bakgrunn og gode kjennskap til helsesektoren, vil Spreng ha de beste forutsetninger for å lede dette arbeidet, sier Rootwelt.

Ulrich Spreng tar over etter Jan Frich som starter i jobb hos Folkehelseinstituttet 1.desember. Spreng tiltrer som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF 1. februar 2023.