logo Helse Sør-Øst

Vant privat omvisning på byggeplassen

Seks vinnere fikk en skreddersydd befaring på de to store byggeplassene på Brakerøya. Prosjekt nytt sykehus i Drammen og Drammen Helsepark samarbeidet om omvisning på byggeplassene som ligger ved siden av hverandre.

Publisert 24.06.2022
Sist oppdatert 16.01.2023

MIDT I SYKEHUSET: En fornøyd gjeng på befaring. Fra venstre: Tobias Holmen Johansen (gjest), Gøril Bergh (Drammen Helsepark), Hans Fosshagen (ProBea/ Drammen Helsepark), Mikkel Granholt (gjet), Knut A. Andersen (gjest), Hans Gjesme (gjest), Arnstein Hodne (Nytt sykehus i Drammen), Paul Nikolai Smit (gjest), Ida Sofia Ask Bjaarstad (gjest), Jon Simenstad (Drammen Helsepark/ Bane NOR eiendom).

Da prosjekt nytt sykehus i Drammen deltok på næringslivsarrangementet "Innsikt 2022", tidligere i juni, ble det avholdt en quiz i samarbeid med Drammen Helsepark. Premien var en befaring på byggeplassen til det nye sykehuset og tomten til Drammen Helsepark. Tirsdag 21. juni fikk seks vinnere komme til Brakerøya for å se en av Norges største byggeplasser akkurat nå. 

Ida Sofie Ask Bjaarstad

 – Takk for en unik opplevelse, jeg følte det var et historisk øyeblikk. Jeg er virkelig heldig som fikk oppleve både en presentasjon av direktørene i nytt sykehus og Drammen Helsepark, og senere befaring, sa Ida Sofie Ask Bjaarstad.
Først ble vinnerne samlet i prosjektkontoret til nytt sykehus. Der holdt Arnstein Hodne, prosjektdirektør i nytt sykehus, en presentasjon om det nye sykehuset og Gøril Bergh, administrerende direktør i Drammen Helsepark, fortalte om deres planer på tomten som ligger rett ved det nye
sykehuset. 

Tobias Holmen Johansen
– Dette er et veldig positivt initativ både fra Helse Sør-Øst RHF, Vestre Viken HF og Drammen Helsepark. Det er mye interesse, engasjement og spenning knyttet til de nye regionale flaggskipene innen helsesektoren og muligheten til å få presentert det first hand, fra de som faktisk har ansvaret for, og driver disse prosjektene fremover, setter vi stor pris på, sa Tobias Holmen Johansen.

Drammen Helsepark blir i fremtiden nærmeste nabo til nytt sykehus. Helseparken skal bestå av syv nye bygg med et totalt areal på 85 000 kvadratmeter. I byggene skal private og offentlige aktører innen helse og omsorg samles og det skal legges til rette for innovasjon og samhandling innenfor behandling, utdanning, forskning og næring. 

– Så hyggelig å høre at Drammen Helsepark også blir et sted for naboene, der man kan treffe folk som bor i området på restauranter og grønne takterrasser, sa Ida Sofie Ask Bjaarstad. 

​Ute på byggeplassen
​Etter et viktig besøk i skiftebrakken hadde alle fått på seg nødvendig verneutstyr og ble deretter ledet mot byggeplassen av prosjektdirektør Arnstein Hodne. 

KLARE FOR BEFARING: Ida Sofie Ask Bjaarstad, Paul Nikolai Smit, Knut A. Andersen, Tobias Holmen Johansen, Hans Gjesme og Mikkel Granholt.

Hodne geleidet gruppen fra vest til øst på byggetomta til det nye sykehuset, mens han fortalte om hva de så og om fremdriften til de ulike bygningsdelene. – Det er fint å kunne invitere et utvalg interesserte innbyggere hit for en nærmere titt på byggingen av det nye sykehuset. Det var en flott og engasjert gjeng vi hadde på besøk i dag, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

NYTT SYKEHUS OG DRAMMEN HELSEPARK: Arnstein Hodne, Gøril Bergh, Hans Fosshagen og Jon Simenstad.

​NÆRE NABOER: Bildet viser sykehuset nederst i bildet og Drammen Helsepark som ligger rett over gaten mellom jernbanen og nytt sykehus. Foto: DARK Design Group (Klikk her for å se bildet i større versjon).
Etter en fin tur rundt, og en tur inni, sykehusbygget, stoppet de opp ved tomten til Drammen Helsepark hvor administrerende direktør Gøril Bergh fortalte om tomten og om hva som skal skje i nær fremtid. Grunnarbeidene for helseparken har startet. Om et års tid vil arbeider med støpning av kjelleren starte, og våren 2024 vil de sette i gang med bygging over bakken. Første byggetrinn av Drammen Helsepark skal stå klart sommeren 2025, kort tid etter ferdigstilling av nytt sykehus. 

– Sykehuset og Helseparken har samarbeidet siden oppstart på reguleringssaken. Det er fint å kunne videreføre det gode samarbeidet, og også gjøre denne type arrangementer sammen. Vi synes det ble en vellykket ettermiddag med engasjerte vinnere, sa Gøril Bergh, administrerende direktør i Drammen Helsepark. 
Det var en fornøyd gruppe som var på befaring, og de hadde mye fint å si om besøket: – Det er veldig spennende og tøft å se at dere kombinerer nytt sykehus med en helt ny helsebydel, dette blir et fantastisk tilbud og innbyggere i området, sa Hans Gjesme. – Det nye sykehuset er et virkelig imponerende prosjekt som realiseres på svært betryggende måte, sa Knut A. Andersen. ​​Se flere bilder fra befaringen 

​​