logo Helse Sør-Øst

Nye Aker

Nye Aker sykehus: De første entreprisekontraktene er signert

Prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst for byggingen av Nye Aker har nå signert to kontrakter som er viktige i forberedelsene for å klargjøre tomten til et nytt sykehus.

Publisert 22.06.2023
En gruppe menn som poserer for et bilde
Prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF: Lars Elling Johnsrud (t.v), Tore Bryhni, Henrik Hartmann, Erlend Brobak og Petter Breistøl

Tirsdag 20 juni signerte prosjektorganisasjonen kontrakt med Martinsen & Duvholt AS, som har fått i oppgave å etablere en ny trasé for Oslo kommunes vannledning på Akertomten. 

–  Gjennom kontrakten med Martinsen & Duvholt har prosjektet fått på plass en kompetent entreprenør til oppgaven. Kontrakten er den andre vi signerer, og dette markerer at vi nå er kommet godt i gang med å kunne starte byggingen av Nye Aker sykehus, sier områdeleder bygg Erlend Brobak. 

Arbeidene starter i september i år og vil pågå ut 2024. Når den eksisterende vannledningen er fjernet er det gitt plass for å starte de første grunnarbeidene for det 191.000 m2 store Nye Aker sykehus fra januar 2024. 

I slutten av mai signerte prosjektorganisasjonen sin første kontrakt for byggingen av Nye Aker. Da ble det inngått avtale med NRC Kept AS for riving av eksisterende sykehusbygninger på tomten for å frigjøre plass til bygging av Nye Aker sykehus.