logo Helse Sør-Øst

Stjernegave til byggeplassen

En stjerne fra Kreftforeningens Stjerneaksjon er gitt i gave til byggeplassen i år som i fjor, som en takk for det viktige arbeidet som gjøres i etableringen av nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet. 

Publisert 16.12.2022
Sist oppdatert 11.01.2023
Nytt klinikk- og protonbygg sett ovenfra

​​I fjor startet prosjektet for byggingen av nytt klinikk- og protonbygg og Vardesenteret på Radiumhospitalet, et samarbeid og en ny ​tradisjon da det ble gitt to julestjerner i gave til byggeplassen. Stjernene er en del av Kreftforeningens årlige stjerneaksjon til jul, som har til hensikt å spre glede og håp til de som tilbringer julen på et sykehus. 

Som en takk for innsatsen til de som hver dag bidrar med å bygge fremtidens kreftsykehus har Vardesenteret ved Radiumhospitalet ønsket å gi en liten oppmerksomhet. 

Nylig ble stjernen fraktet ca. 50 meter opp i høyden til en av kranene på byggeplassen på Radiumhospitalet: 

Kranfører Are Ekre på jobb i heisekran

Etter litt klatring til toppen av kran 3, ble stjernen trygt overlevert til kranfører Are Ekre som var strålende fornøyd med gaven.

Karoline Pedersen og Karoline Myrvang i krana

Det var Karoline Pedersen og Karoline Myrvang, fra prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF, som tok på seg oppdraget med å klatre til toppen av krana for å levere stjernegaven.

Hver stjerne fra Kreftforeningen som blir hengt opp gir også viktig støtte til kreftforskning. Hvis du ønsker å bidra med å kjøpe en stjerne til et sykehus du velger, kan du lese mer om det på Kreftforeningens sider her. ​