logo
En gruppe mennesker som går rundt en stor bygning

Nye Aker og Nye Rikshospitalet

Etablering av et nytt stort lokalsykehus på Aker og en samling av regionfunksjoner med lokalsykehusfunksjoner på Nye Rikshospitalet er en sentral del av målbildet for videreutvikling av Oslo universitetssykehus HF.

 • En gruppe menn som poserer for et bilde
  1. desember 2023
  NRC skal utføre grunnarbeidene på Nye Aker

  Helse Sør-Øst sin prosjektorganisasjon har inngått kontrakt med NRC Norge AS for å utføre grunnarbeider for byggingen av Nye Aker sykehus. – Vi er glade for å ha NRC med på laget, og vi setter med denne kontrakten ordentlig spaden i jorda i byggingen av Nye Aker sykehus, sier prosjektdirektør Karl Otto Jansen.

 • En gruppe mennesker som står utenfor en bygning
  22. november 2023
  Den nye legevakten på Aker har åpnet

  Etter 120 år i Storgata, har Oslos legevakt nå flyttet til Aker. En høytidelig åpning onsdag 22. november markerte starten på et helt nytt akutthelsetilbud for byens befolkning.

 • illustrasjon av gangvei opp til nytt sykehus
  2. oktober 2023
  Informasjonsmøte om Nye Rikshospitalet

  Prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF inviterer naboer i området til informasjonsmøte på Rikshospitalet 24. oktober.

Nye Oslo universitetssykehus

Ved Nye Oslo universitetssykehus skal hele seks nye sykehusbygg gi bedre helsetjenester for Oslos befolkning, for regionen og for hele landet. Totalt 400.000 nye og mer effektive kvadratmeter med nybygg skal erstatte gamle udaterte bygg. Planleggingen har pågått i snart 10 år, flere bygg er allerede igangsatt.
Les mer
illustrasjoner av seks sykehusprosjekterSist oppdatert 27.04.2023