logo
dronebilde over sykehusbygg

Nytt sykehus i Drammen

Det nye sykehuset hadde byggestart på Brakerøya i 2019. Når det står klart til bruk i 2025 vil det ersatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus. Nytt sykehus i Drammen vil ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. 

Ny gangbro knytter togstasjon og sykehus sammen

Ny gangbro fra Brakerøya stasjon skal sikre god adkomst til det som blir et viktig helseområde for Drammen og omegn, med nytt sykehus og ny helsepark.

Ny gangbro knytter togstasjon og sykehus sammen
Illustrasjon av sykehusområde og plassering av gangbro

Nyheter

 • En by med en vannmasse
  6. november 2023
  Byens beste utsikt blir borte

  Den høyeste tårnkrana på byggeplassen til det nye sykehuset i Drammen er borte. Kranfører Aram Nour mister byens beste utsikt, og nedrigging av tårnkranene indikerer at bygget nærmer seg ferdig.  

 • En vannmasse med bygninger og kraner i bakgrunnen
  12. oktober 2023
  Se dronebilder av det nye sykehuset i Drammen

  Alle bygg er oppe og fasadene tar form. Her kan du få et godt inntrykk av hvordan sykehuset ser ut i begynnelsen av september 2023.

 • Noen få menn iført sikkerhetsvester
  28. september 2023
  Nå er strømmen skrudd på

  Nå er to av åtte hovedtavler spenningssatt og vi er på god vei mot å etablere en robust strømforsyning i det nye sykehuset i Drammen. Dette er helt avgjørende i et moderne sykehus.

 • En gruppe mennesker i gule vester
  7. september 2023
  Stor markering for nytt sykehus i Drammen

  «Tusen takk for en flott innsats. Uten dere hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre». Det sa prosjektdirektør Arnstein Hodne til over 1000 mennesker som hadde møtt opp for å markere tett bygg for nytt sykehus i Drammen.

 • Illustrasjon av sykehusområde og plassering av gangbro
  16. august 2023
  Ny gangbro skal knytte nytt sykehus sammen med Brakerøya stasjon

  HAB Construction er tildelt kontrakten for bygging av broen som blir hovedforbindelsen for togreisende som skal til sykehuset. Kontrakten har en verdi på ca. 142 millioner NOK.

 • Dronebilde av bygning under arbeid nært skjøen
  3. juli 2023
  Statusoppdatering og nye dronebilder av nytt sykehus i Drammen

  Ferske dronebilder viser et sykehus som tar mer og mer form. Snart er alle deler av sykehuset ferdig bygget, samtidig er det høy aktivitet på innsiden.

Sist oppdatert 13.04.2023