logo Helse Sør-Øst

Starter munnbindproduksjon i Sykkylven

Smittevernproduksjon AS i Sykkylven har fått kontrakt på leveranse av 20 millioner munnbind til den nasjonale innkjøpsordningen for smittevernutstyr som forvaltes av Helse Sør-Øst RHF og Sykehusinnkjøp HF.

Publisert 20.05.2020
Sist oppdatert 20.04.2022

Kontrakten med Smittevernutstyr AS er den første kontrakten Helse Sør-Øst RHF har inngått om norsk produksjon av munnbind til spesialisthelsetjenesten og kommunene. I løpet av våren har Helse Sør-Øst RHF inngått en rekke avtaler med ulike norske virksomheter som er i gang med å produsere blant annet smittefrakker, øyebeskyttelse, operasjonsluer og desinfeksjonsmidler.

- Ny norsk produksjon er viktig for å bidra til at norsk helsevesen har tilstrekkelig med smittevernutstyr nå og i fremtiden. Derfor er vi er svært fornøyd med å få nok en norsk produsent på plass, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF.

Sammen med Ekornes bidrar Smittevernutstyr AS til at Sykkylven kommune i Møre og Romsdal blir storleverandør av smittevernutstyr til helsevesenet. Ekornes er allerede i gang med produksjon av smittevernfrakker til spesialisthelsetjenesten og kommunene. Sammen med Janusfabrikken i Bergen lager bedriften også gjenbrukbare munnbind for egne kunder.

Starter rekruttering

Smittevernproduksjon AS springer ut fra industrimiljøet i Sykkylven der flere bedrifter er med på eiersiden. Bedriften vil dra nytte av kompetansen som er i  dette industrimiljøet. Produksjon av munnbind vil starte så snart alt nødvendig utstyr er på plass i Sykkylven.

Nå er styreleder Lars Einar Riksheim på jakt etter nye medarbeidere som skal bistå inn i produksjonen av munnbindene.

- Denne kontrakten vil bidra til å øke sysselsettingen i Sykkylven i en vanskelig tid. Vi har nå startet en rekrutteringsprosess. Totalt vil produksjonen sysselsette 10 -15 personer, sier Riksheim.