Byggeplass

Utviklingsplaner og store utviklings- og byggeprosjekter

Store utviklings- og byggeprosjekter

I Tønsbergprosjektet skal Sykehuset i Vestfold erstatte gamle og uhensiktsmessige bygninger for somatikk og sykehuspsykiatri. Utbyggingen skal være ferdig i mars 2021. Kostnadsrammen er om lag 2,7 milliarder kroner.

Nytt psykiatribygg ved Sørlandet sykehus

Det planlegges nytt psykiatribygg ved Sørlandet sykehus HF. Nybygget skal samle akuttpsykiatri og døgn-sengeposter for behandling av pasienter med psykisk sykdom. Det skal ligge på Eg i Kristiansand, og har en kostnadsramme på 898 millioner kroner.

Se også:

Nytt bygg for psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus

Styret for Helse Sør-Øst RHF har godkjent at planleggingen av nytt bygg for psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus videreføres til konseptfase. Utbyggingen skal gjennomføres etappevis og vil på sikt innebære samling av sykehusfunksjonene innen psykisk helsevern på Nordbyhagen.

Se også:

Styresak 054-2018 Utbygging psykiatri ved Akershus universitetssykehus videreføres til konseptfase Konseptrapport KSK-rapport

Utbygging ved Sykehuset Telemark Skien

Styret i Helse Sør-Øst RHF har godkjent at planleggingen for utbygging innenfor somatikk Skien skal videreføres til konseptfase. Dette inkluderer også investering i en stråleterapienhet, som følge av den planlagte opptrappingen og desentraliseringen av stråleterapi i Helse Sør-Øst.

Utbygging somatikk i Skien - Sykehuset Telemark (sthf.no)

Se også:

Styresak 132-2020Styresak 055-2018 Utbygging somatikk ved Sykehuset Telemark Skien videreføres til konseptfase Konseptrapport KSK-rapport

Videreutvikling av Sykehuset Innlandet

Videreutvikling av Sykehuset Innlandet

Overordnede dokumenter

Styrende dokumenter for prosjektgjennomføring av sykehusutbygginger

Veileder for tidligfasen i sykehusprosjekter 2017 (PDF)Helse Sør-Øst RHF "12 prinsipper for medvirkning"
Delstrategi for eiendomsvirksomhet i Helse Sør-Øst RH 2018 (PDF)
Veiledere (Sykehusbygg.no)
Verktøy (Sykehusbygg)

Utviklingsplaner

For å møte framtidens utfordringer og skape pasientens helsetjeneste skal alle helseforetak ha utviklingsplaner. En slik plan skal peke på ønsket utviklingsretning for sykehusene. Det er gitt nasjonale og regionale føringer for dette arbeidet. Helse Sør-Øst RHF utarbeider en samlet plan for vår region i 2018.

Nasjonale, regionale og lokale utviklingsplaner

Fant du det du lette etter?