logo Helse Sør-Øst
En gruppe mennesker som går rundt en stor bygning

Nye Aker og Nye Rikshospitalet

Etablering av et nytt stort lokalsykehus på Aker og en samling av regionfunksjoner med lokalsykehusfunksjoner på Nye Rikshospitalet er en sentral del av målbildet for videreutvikling av Oslo universitetssykehus HF.

 • En mann som holder en bok
  15. februar 2024
  Da Aker sykehus var under fremmed kommando

  Aker sykehus sin mindre kjente historie som Kriegslazarett under andre verdenskrig er samlet i en ny bok. - Aker var endestasjon for de som ble alvorlig såret på Nordfronten, sier kulturhistoriker og forfatter av boken Kriegslazarett 1/509 - Aker sykehus under fremmed kommando, Hans-Henrik Egede-Nissen.

 • En gruppe menn som poserer for et bilde
  28. januar 2024
  Stor interesse fra aktører i byggenæringen

  Helse Sør-Øst prosjektorganisasjon møtte onsdag aktører i byggenæringen. Informasjonsmøtet ble arrangert i samarbeid med NHO Byggenæringen og EBL Oslo, Akershus og Østfold. - Vi ønsker å gi markedet forutsigbarhet, og legge et godt grunnlag for sunn og god konkurranse, sier programdirektør Dag Bøhler

 • En gate med folk og bygninger
  10. januar 2024
  Velkommen til nabomøte for Nye Aker

  Helse Sør-Øst prosjektorganisasjon for Nye Aker inviterer naboer til informasjonsmøte 7. februar. Det vil bli gitt informasjon om aktiviteter på byggeplassen i den kommende perioden.

Nye Oslo universitetssykehus

Ved Nye Oslo universitetssykehus skal hele seks nye sykehusbygg gi bedre helsetjenester for Oslos befolkning, for regionen og for hele landet. Totalt 400.000 nye og mer effektive kvadratmeter med nybygg skal erstatte gamle udaterte bygg. Planleggingen har pågått i snart 10 år, flere bygg er allerede igangsatt.
Les mer
illustrasjoner av seks sykehusprosjekterSist oppdatert 27.04.2023