Endringer i pågående forskningsprosjekter
Forskningsprosjekter finansiert av Helse Sør-Øst RHF skal gjennomføres i samsvar med prosjektbeskrivelse, aktivitetsplan og budsjett i opprinnelig søknad. Hvis det oppstår behov for endringer i prosjektet, må prosjektleder melde inn dette skriftlig til Helse Sør-Øst RHF fortløpende.
Skjema for endringer i pågående forskningsprosjekter finner du
her. Utfylt skjema skal sendes til forskningsmidler@helse-sorost.no
Generelle betingelser for forskningsprosjekterHelse Sør-Øst RHF justerer jevnlig de generelle betingelsene for forskningsprosjekter. De generelle betingelsene som gjaldt fra oppstart av prosjektet vil gjelde for hele prosjektperioden. Under er det satt inn lenke til nåværende og tidligere versjoner av våre generelle betingelser.
Retningslinjer for håndtering av klager
Det kan klages på saksbehandlingsfeil ved behandling av en søknad om regionale forskningsmidler. Den faglige vurderingen av søknaden kan ikke påklages.
Klagen skal fremmes fra søkerinstitusjonen ved administrativt ansvarlig (OUS)/ forskningsledelsen. Klagen skal være skriftlig (inntil 2 sider) og begrunnet.
Fristen for å klage er 3 uker etter mottak av vedtak om avvisning/ avslag på søknad.
Klagen skal sendes til postmottak@helse-sorost.no ved viseadministrerende direktør med kopi til forskningsmidler@helse-sorost.no.
Etter mottak av klagen vil forskningsadministrasjonen i Helse Sør-Øst RHF svare søkerinstitusjonen innen to uker, med kopi til prosjektleder. Det vil da bli redegjort for den administrative behandlingen av søknaden. Dersom søkerinstitusjon fortsatt ønsker å opprettholde klagen etter dette, vil saken bli oversendt til et eget klageutvalg med eksterne medlemmer.
Forskningsprosjekter - faglig rapportering
eRapport
Alle som mottar forskningsmidler fra Helse Sør-Øst må rapportere via et elektronisk rapporteringsskjema, kalt eRapport. Rapportene er offentlig tilgjengelige og kan søkes opp ved hjelp av søkeboksen under. eRapport er et felles rapporteringssystem for alle de regionale helseforetakene. Det er derfor mulig å søke opp rapporter fra alle helseregionene, samt rapporter fra tidligere år.
Helse Sør-Øst rapporterer resultatene fra eRapport videre til Helse- og omsorgsdepartementet i årlig melding.
Gå til eRapport
Regionale teknologiske kjernefasiliteter.
Kjernefasilitetene skal være en regionalt tilgjengelig servicefunksjon.
Oversikt over regionale teknologiske kjernefasiliter i Helse Sør-Øst:
Samarbeidsorganet for forskning, innovasjon og utdanning i Helse Sør-Øst
Samarbeidsorganet er rådgivende for besluttende organer i Helse Sør-Øst RHF og samarbeidende høyskoler og universiteter i saker av felles interesse som gjelder forskning, innovasjon og utdanning.
Samarbeidsorganet for forskning, innovasjon og utdanning
Regional forskningsstøtte
Regional forskningsstøtte i Oslo universitetssykehus HF er et tilbud til alle i Helse Sør-Øst.
Regional forskningsstøtte
Råd og utvalg
Regionalt forskningsutvalg
Forskningsutvalget i Helse Sør-Øst har en rådgivende funksjon overfor styret og administrasjonen i Helse Sør-Øst i spørsmål vedrørende forskning. Regionalt forskningsutvalg ledes av direktør for forskning og innovasjon i Helse Sør-Øst RHF.
Helseforetakene, brukerutvalget og konserntillitsvalgte er også representert i forskningsutvalget.
RHF-enes strategigruppe for forskning
De regionale helseforetakenes strategigruppe for forskning er et viktig forum for kontakt mellom RHFene og for kommunikasjon med Helse- og omsorgsdepartementet om overordnede og strategiske forskningsspørsmål. Strategigruppen består av representanter fra hvert av de fire regionale helseforetakene, både fra fagsiden og administrativ side. Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet og Kunnskapssenteret har observatørstatus i gruppen.
Gå til regional strategigruppes nettsider
Nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning
Nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning (tidligere kalt Nasjonal samarbeidsgruppe for medisinsk og helsefaglig forskning) er et strategisk rådgivende organ med medlemmer fra universitetene, de regionale helseforetakene, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Kunnskapssenteret, Norges forskningsråd, høgskolene og brukerorganisasjonene. Helse- og omsorgsdepartementet og Kunnskapsdepartementet har observatørstatus.
Gå til nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning sin nettside