logo Helse Sør-Øst
En stor bygning med et snødekt landskap

Nytt sykehus i Drammen

Det nye sykehuset hadde byggestart på Brakerøya i 2019. Når det står klart til bruk i 2025 vil det ersatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus. Nytt sykehus i Drammen vil ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

Ny gangbro knytter togstasjon og sykehus sammen

Ny gangbro fra Brakerøya stasjon skal sikre god adkomst til det som blir et viktig helseområde for Drammen og omegn, med nytt sykehus og ny helsepark.

Ny gangbro knytter togstasjon og sykehus sammen
Illustrasjon av sykehusområde og plassering av gangbro

• En stor bygning omgitt av snø
    15. februar 2024
    Se vinterbilder fra det nye sykehuset i Drammen

Det nye sykehuset nærmer seg ferdig utvendig. Se de siste bildene fra byggeplassen på Brakerøya i Drammen

• En gruppe mennesker i gule jakker som jobber med et byggeprosjekt
    15. februar 2024
    Montering av utstyr har startet

Gradvis starter leveranser av utstyr til det nye sykehuset på Brakerøya. Mandag 12. februar, i tett snødrev, ble to store vaskemaskiner til Sterilsentralen manøvrert på plass.

• En by med en vannmasse
    6. november 2023
    Byens beste utsikt blir borte

Den høyeste tårnkrana på byggeplassen til det nye sykehuset i Drammen er borte. Kranfører Aram Nour mister byens beste utsikt, og nedrigging av tårnkranene indikerer at bygget nærmer seg ferdig.

• En vannmasse med bygninger og kraner i bakgrunnen
    12. oktober 2023
    Se dronebilder av det nye sykehuset i Drammen

Alle bygg er oppe og fasadene tar form. Her kan du få et godt inntrykk av hvordan sykehuset ser ut i begynnelsen av september 2023.

• Noen få menn iført sikkerhetsvester
    28. september 2023
    Nå er strømmen skrudd på

Nå er to av åtte hovedtavler spenningssatt og vi er på god vei mot å etablere en robust strømforsyning i det nye sykehuset i Drammen. Dette er helt avgjørende i et moderne sykehus.

• En gruppe mennesker i gule vester
    7. september 2023
    Stor markering for nytt sykehus i Drammen

«Tusen takk for en flott innsats. Uten dere hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre». Det sa prosjektdirektør Arnstein Hodne til over 1000 mennesker som hadde møtt opp for å markere tett bygg for nytt sykehus i Drammen.

Sist oppdatert 15.01.2024